Fiske i Österbotten

Välkommen till Österbotten för att fiska, vi hjälper er gärna så att ni får en oförglömlig fiskeupplevelse. Samtidigt som du fiskar kan du uppleva den Österbottniska skärgården och naturen på nära håll. Österbotten erbjuder ett mångsidigt fiske. En del av den Österbottniska skärgården, Kvarkens skärgård, är unik i sitt slag och är upptagen på Unescos lista över världsnaturarv. Den grunda och steniga skärgården skapar goda levnadsbetingelser för fisken och intressanta fiskemöjligheter. Gädda och abborre är de fiskarter som erbjuder det rikligaste fisket.

Nya fiskeregler och fisketillstånd för år 2016

Den nya lagen om fiske och dess förordning som träder i kraft. 1.1.2016 medför nya regler för fritidsfisket. Fiskevårdsavgiften och de länsspecifika fiskeavgifterna slås samman i och med den nya lagen om fiske. Läs mera om fiskeregler här och om den nya kombinerade fiskevårdsavgiften här.

Projektslutrapport

Projektet "Nästa steg - Internationell gäddfisketurism", med syfte att utveckla fisketurismen i Österbotten, pågick från mars 2012 till december 2014. Här kan du ladda ner projektets slutrapport.


{{google_analytics}}