Haukiseminaari

Vaasassa 25.–26. syyskuuta 2014, Hotelli Tropiclandiassa


Hauki: ekologia, käyttäytyminen, ja vastuullinen vapaa-ajankalastus

Haukea tavataan laajasti pohjoisen pallonpuoliskon vesistöissä. Sillä on tärkeä rooli elinympäristönsä hyvinvoinnille; ravintoketjun huippupetona hauki pitää huolen, että kalakannat säilyvät terveinä ja elinvoimaisina. Virkistyskalastajien parissa hauki on erittäin suosittu laji.  Kansainvälisen kalastusmatkailun kasvaessa tulee myös hauenkalastus todennäköisesti lisääntymään. Pohjanmaata on alueen erinomaisten haukivesien ansiosta profiloitu haukiparatiisiksi. Samalla kun alueen markkinointia hauenkalastuskohteena ulkomailla edistetään, on huomioitava uusimmat haukea ja hauenkalastusta koskevat tutkimustulokset. Niiden pohjalta varmistetaan, että hauen kalastusmatkailu tapahtuu kestävällä ja vastuullisella tavalla. Hyvin hoidetut ja elinkelpoiset haukikannat ovat perusedellytys kaikelle kalastukselle. Tällä seminaarilla pyritään kokoamaan yhteen hauen ekologian ja kalastuksen asiantuntijoita. Tavoitteena on lisätä tietoa hauesta ja sen kalastuksen vaikutuksista, sekä edistää vastuullista hauenkalastusta. Seminaarin toisena päivänä on osallistujilla mahdollisuus kalastaa haukea ainutlaatuisessa Merenkurkun saaristossa, joka on Suomen ainoa luonnonperintökohde UNESCO:n maailman perintäperintökohdelistalla. Seminaari on osa "Seuraava askel - kansainvälinen hauen kalastusmatkailu” EU:n maaseudun kehittämishanketta, jota hallinnoi Österbottens fiskarförbund. Seminaari on kolmikielinen ja järjestetään simultaanitulkkaus.

SEMINAARIPÄIVÄ, TORSTAI 25.9.2014 klo 10.00-17.00

Seminaarin hinta on 50 euroa, ja sisältäen lounaan, aamu- ja iltapäivä kahvit/teet ja suolaisen/makean kahvileivän.


Aiheet ja luennoitsijat

“Hauen kutupaikkojen kunnostus”
Tobias Fränstam, Swedish Sport Fishing Association


“Pyydä ja päästä -kalastus englantilaisesta näkökulmasta”
Steve Rowley, Toimittaja, EsoxWorld

“Pyyntitapahtuman vaikutus hauen elinkelpoisuuteen”
Teemu Koski, Suomen haukiseura


"Pyydä ja päästä –kalastus kalakantojen hoitokeinona”
Martin Stålhammar, Lunds Universitet

”Valikoivan kalastuksen vaikutukset ja isojen yksilöiden merkitys haukikannassa”
Joni Tiainen, Helsingin yliopisto

“Hauen yksilölliset erot - kasvueroista persoonallisuuksiin”
Marina Nyqvist, Österbottens Fiskarförbund

“Taktinen hauen kalastus liittyen hauen käyttäytymiseen ja ekologiaan”
Neville Fickling, Toimittaja, Pike and Predator Magazine

“Mitä tekee sinusta vastuullinen vapaa-ajankalastaja?”
Juha Ojaharju, Suomen Vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö


KALASTUSPÄIVÄ MERENKURKUN SAARISTOSSA, perjantai 26.9 klo 9.00-17.00

Kalastuspäivän hinta on 100 euroa ja sisältäen bussikuljetuksen Hotelli Rantasipiltä, keskustan kautta Björköbyhyn ja takaisin, kalastusoppaan palvelut, veneen käyttö, lounaan ja kahvit/teet.


ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu viimeistään 18.9, sähköpostilla: marina.nyqvist@fishpoint.net, tai puh. 050 527 2314. Voit ilmoittautua vain seminaaripäivään, kalastuspäivään tai molempiin. Ilmoittautuessa mainitse mahdolliset erityisruokavaliot ja allergiat.

Osallistumismaksu maksetaan Österbottens Fiskarförbundin tilille: FI44 4970 1040 0419 86, HELSFIHH (viimeistään 18.9). Maksun viestikentässä tulee mainita "Haukiseminaari".

Pyydämme ilmoittamaan myös jos haluatte syödä päivällistä muiden osallistujien ja luennoitsijoiden kanssa seminaarin ensimmäisenä iltana (25.9). Tiedot tarvitaan ravintolan varausta varten. Ruoat ja juomat maksetaan paikanpäällä ravintolassa.
 

MAJOITUS

Hotelli Rantasipi Tropiclandia tarjoaa seminaarin osallistujille huoneet erikoishintaan: 85€ yhden hengen huone/vrk ja 95€ kahden hengen huone/vrk. Varaa huone suoraan hotellilta: puhelimitse: 06 283 8000 tai sähköpostitse: tropiclandia.rantasipi@restel.fi, ja mainitse varauskoodi HAUKI.

Seminaarin yhteistyökumppanit: