Fiske i Österbotten

Välkommen till Österbotten för att fiska, vi hjälper er gärna så att ni får en oförglömlig fiskeupplevelse. Samtidigt som du fiskar kan du uppleva den Österbottniska skärgården och naturen på nära håll. Österbotten erbjuder ett mångsidigt fiske. En del av den Österbottniska skärgården, Kvarkens skärgård, är unik i sitt slag och är upptagen på Unescos lista över världsnaturarv. Den grunda och steniga skärgården skapar goda levnadsbetingelser för fisken och intressanta fiskemöjligheter. Gädda och abborre är de fiskarter som erbjuder det rikligaste fisket.

Fisketillstånd för år 2023

Fiskevårdsavgiften för år 2023 kostar 47 euro, för sju dygn 16 euro och för ett dygn 6 euro. Avgiften skall betalas om man är 18-64 år och fiskar på annat sätt än med pilk, metspö eller strömmingshäckla. Mer info om köp av fiskevårdsavgiften hittar du här.

Projektslutrapport

Projektet "Nästa steg - Internationell gäddfisketurism", med syfte att utveckla fisketurismen i Österbotten, pågick från mars 2012 till december 2014. Här kan du ladda ner projektets slutrapport.


{{google_analytics}}