Kalastamaan Pohjanmaalle

Pohjanmaan vaihteleva rannikko monine saarineen ja luotoineen tarjoaa hauelle erinomaiset elinolot ja pyytäjille monipuolisia kalastusmahdollisuuksia. Vesissämme on runsaasti haukia, aina sisäsaaristosta avomeren äärellä sijaitseviin karikoihin. Myös joki- ja sisävesikalastus antaa runsaita saaliita ja suuria haukia. Kalastuksen lomassa voitte kokea pohjalaista saaristoa ja luonnon rauhaa lähietäisyydeltä.

Merenkurkun saaristo on ainutlaatuinen

Merenkurkun saaristo on ainutlaatuinen ja siksi se onkin päässyt Unescon maailmanperintölistalle. Maankohoamisrannikolle tyypilliset fladat ovat hauelle hyviä kutupaikkoja ja poikasten kasvuympäristöjä samalla, kun ravinnosta ei niissä ole pulaa. Kivikkoisesta saaristosta ei myöskään puutu karikkoisia matalikkoja, jotka kuhisevat kalasaaliita.

Uusi kalastuslaki ja kalastonhoitomaksu 2016

Uusi kalastulaki astuu voimaan 1.1.2016. Hallituksen antama kalastusasetus nostaa useiden kalalajien suojelun tasoa nykyisestä rauhoitusten ja pyyntimittojen avulla. Kalastonhoitomaksu korvaa vuoden 2016 alusta alkaen vanhan kalastuksenhoitomaksun ja läänikohtaiset viehekalastusmaksut. Lue lisää uusista kalastusmääräyksistä täältä ja kalastonhoitomaksusta täältä


{{google_analytics}}