Kalastusmääräykset

Tässä esitellään kalastusasetuksessa määritellyt kalojen rauhoitusalueet, ajat ja vähimmäismitat (1.1.2016 alkaen):

*Ryhmään I kuuluvien kaupallisten kalastajien luonnonvesistä pyytämän kuhan on Suomenlahden ulkopuolisilla merialueilla oltava vähintään 40 cm.

Kalastusalueet voivat päättää vesialueilleen vähimmäismittoja myös muille kalalajeille tai ne voivat päättää suuremmista vähimmäismitoista yllä mainituille kalalajeille kuin mitä asetuksessa vaaditaan.

Kalataloualuekohtaiset määräykset Pohjanmaalla

Kalastusalueet ovat kalastuslain nojalla ottaneet käyttöön seuraavat pyydysmääräykset, vähimmäismitat tai rauhoituspiirit vesialueilleen tai osaan niitä. Pohjanmaan kaikkia juoksevia vesistöjä pidetään TE-keskuksen päätöksen mukaan lohi- tai siikapitoisina, mikä tarkoittaa, ettei kalastus ole yleisen kalastusoikeuden nojalla sallittua koski- ja virtapaikoissa. Siksi koski- ja virtapaikoissa kalastamiseen tarvitaan kalaveden omistajan lupa. Kartta kalastusalueiden rajoista löytyy tästä.

Kristiinankaupungin-Isojoen kalataloualue kattaa Kristiinankaupungin sekä Karijoen, Teuvan ja Isojoen kunnat.

Eteläisen Rannikko-Pohjanmaan kalatalousalue kattaa Korsnäsin ja Maalahden kunnat sekä Kaskisten, Närpiön ja Vaasan kaupungit. Kalastusalue on tehnyt päätöksen 30 cm vähimmäismitasta siialle merialuelle, se on otettava huomioon kaikentyyppisessä kalastuksessa.

Merenkurkun kalatalousalue kattaa Mustasaaren, Vöyri-Maksamaan-Oravaisten ja Vähänkyrön kunnat.

Pohjoisen Rannikko-Pohjanmaan kalatalousalue kattaa Luodon, Pedersören ja Kruunupyyn kunnat sekä Nykaarlepyyn, Pietarsaaren ja Kokkolan kaupungit. Kalastusalue on kalastuslain nojalla perustanut rauhoituspiirin Luodon-Öjanjärvelle. Rauhoitusaika on 15.5. – 15.6. jolloin kuhan kalastus on joka vuosi kielletty kaikilla kalastustavoilla.